Web Analytics

Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

De top 5 gezondheidsproblemen voor mannenAls het om gezondheid gaat, halen mannen vaak hun schouders op over hun zorgen en nemen een "het zal mij nooit overkomen" houding aan. Helaas kan deze nonchalante aanpak dodelijke gevolgen hebben. In feite lopen mannen meer kans om te sterven aan de top 5 gezondheidsproblemen dan vrouwen. Dit is wat je moet weten over de top 5 gezondheidsproblemen voor mannen. Hartziekte Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten.

In feite wordt één op de vier sterfgevallen veroorzaakt door een hartziekte. Het goede nieuws is dat hartziekten te voorkomen zijn met een gezonde levensstijl. Gezond eten, regelmatig bewegen en het beheersen van stress kunnen allemaal helpen om je risico op hartziekten te verminderen.

Als je een roker bent, is stoppen een van de beste dingen die je voor je hartgezondheid kunt doen. Kanker Kanker is de tweede belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, gevolgd door long- en darmkanker.

Net als bij hart- en vaatziekten kun je door gezonde levensstijlkeuzes te maken je risico op kanker verkleinen. Gezond eten, regelmatig bewegen en een gezond gewicht behouden zijn allemaal belangrijk om kanker te voorkomen. Daarnaast is het op de hoogte blijven van kankerscreenings van vitaal belang voor vroegtijdige opsporing en behandeling. Ongevallen Ongevallen zijn de derde belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten. Mannen hebben meer kans dan vrouwen om te sterven door een ongeval, of het nu gaat om een auto-ongeluk, verdrinking of een val. Het nemen van voorzorgsmaatregelen om ongelukken te voorkomen kan helpen je veilig te houden. Draag bijvoorbeeld altijd je veiligheidsgordel tijdens het autorijden en rijd nooit onder invloed van alcohol of drugs. Draag bij sport of andere activiteiten altijd de juiste veiligheidsuitrusting om jezelf te beschermen tegen verwondingen Chronische aandoeningen van de onderste luchtwegen Chronische aandoeningen van de lagere luchtwegen zijn de vierde belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten. Deze ziekten omvatten chronische obstructieve longziekte (COPD), emfyseem en bronchitis. COPD wordt veroorzaakt door het roken van sigaretten, dus stoppen met roken is de beste manier om deze ziekte te voorkomen. Als je COPD of een andere chronische ademhalingsziekte hebt, kan het volgen van het behandelplan van je arts en het vermijden van tabaksrook helpen om je symptomen te verbeteren en verdere schade aan je longen te voorkomen Zelfmoord Zelfmoord is de vijfde belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten. Mannen hebben vier keer zoveel kans om door zelfmoord te sterven als vrouwen. Als je worstelt met zelfmoordgedachten, weet dan dat er hulp beschikbaar is - je bent niet alleen. Praat met je arts of een geestelijk verzorger over wat je doormaakt en zij kunnen je helpen een behandelplan op te stellen. Je kunt ook de National Suicide Prevention Lifeline bellen op 1-800-273-8255 voor 24/7 ondersteuning van getrainde counselors die middelen en advies kunnen geven over hoe je hulp kunt krijgen

Conclusie


De gezondheid van mannen moet niet lichtvaardig worden opgevat - de statistieken laten zien dat het negeren van je gezondheidsproblemen dodelijke gevolgen kan hebben. Als je een man bent boven de 18 jaar, zorg er dan voor dat je maatregelen neemt om je risico op het ontwikkelen van hartziekten, kanker, aandoeningen aan de luchtwegen en ongelukken te verminderen door gezonde keuzes te maken voor je levensstijl, zoals het eten van een voedzaam dieet, regelmatig bewegen en stoppen met het roken van sigaretten. En als je worstelt met suïcidale gedachten of gevoelens, zoek dan alsjeblieft professionele hulp - het is geen schande om hulp te vragen als je die het hardst nodig hebt."

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina